Du er ikke logget ind

Jeg har allerede en profil.

Log ind

Det er første gang jeg logger ind.

Opret bruger
Skjult bruger
Børn, unge og ældre skal føle de bidrager og er meningsfulde
Forslag til Bidrag til borgersamlingens dialog
Skjult bruger for 8 måneder siden

Børn, unge og ældre er generelt overladt til samfundets institutioner og deres ansatte, der mangler drive, motivation og tilhørsforhold før livsglæden vil stige.
Vi har alle et ansvar for at kæmpe for børnenes trivsel og glæde. Unge idag er overladt til skolesystemet og mangler sociale kompetencer (fysisk) for at kunne føle sig som bidragere og have oplevelser at dele derhjemme og i social sammenhæng.
De ældre, pensionister og syge voksne kan ikke følge med i dette accellerende arbejdsmarked, men dette betyder ikke at de er færdige med at kunne bidrage, hvilken skam at generationers erfaring og viden idag bliver glemt og ikke delt ud.
Et større samspil og prioriteringer er nødvendigt for at få fællesskabet til at blomstrer, alle er forskellige udenpå og erfaringsmæssigt, men undersøgelser og viden peger på vi alle har visse talenter der skal i spil før vi har det godt. Samarbejdet mellem institutioner og forældre er kritisk vigtigt, så børnene og de unge ikke skaber dobbeltidentiteter. Relationerne de skaber skal vandes og plejes af kompetente voksne, hele systemet ville fungere bedre hvis man kunne tage udgangspunkt i individet som unikt, istedet for vurderinger taget på generelle forudtagelser.
Zonen for nærmeste udvikling, Zygotski burde være udgangspunktet i uddannelsessystemet indtil videre for den rette støtte og læringskurve for de unge i social og special kategorien. Vi kan det vi kan og med rette støtte kan vi komme til at kunne og forstå mere.